Bryggerimesteren

Hjemmebrygging er en gammel tradisjon på Reitehaugen.

Fra gammelt av foregikk bryggingen i gamlekjelleren. Da ble det brygget øl på maltekstrakt,sukker og humle. Alt vann (einelog)ble kokt på gamlegrua, og gjeringskarene var 200 liters Eikefat.

I nyere tid er det investert i et Speidel minibryggeri. Dette helautomatiske bryggesystemet kan man brygge med det forhåndsinnstillit programet eller så kan du mate inn dine egne oppskrifter lett som en plett. Tiden og temperaturen er nøyaktig og opprettholdes gjennom alle brygge trinnene. I motsetning til annet bryggeutstyr, er Speidel Braumeister meget enkel i bruk og du trenger ikke å røre i hele tiden takket være det patenterte maltrøret. Denne sikrulerer vørteren forsiktig og praktisk. Ingenting kan brenne seg, og man trenger ikke å stikket om under bryggings prosessen.

På dette bryggeriet blir ølet brygget på malt (korn) humle, vann og gjær.